به گزارش محمدی مسئول روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان سردشت
توصیههای مهم برای پیشگیری از مسمومیت با قارچ در آذربایجان غربی

-از مصرف قارچهای خودرو و وحشی خودداری کنید
تشخیص قارچهای سمی از خوراکی تنها توسط کارشناسان مجرب امکانپذیر است و ظاهر، رنگ یا بوی آنها معیار قابل اعتمادی نیست.
2-قارچ را فقط از مراکز معتبر تهیه کنید
تنها قارچهایی را مصرف کنید که در بستهبندیهای دارای مجوز سازمان غذا و دارو و از فروشگاههای معتبر تهیه شده باشند.
3-پختن قارچهای سمی، سم آنها را از بین نمیبرد
برخی از سموم قارچهای سمی حتی با پختن، آبپز یا کباب کردن نیز از بین نمیروند.
4-از خرید قارچهای جمعآوریشده توسط افراد بومی خودداری کنید
قارچهایی که توسط افراد محلی جمعآوری و به فروش میرسند، ممکن است سمی باشند و مصرف آنها خطرناک است.
5-در صورت مشاهده علائم مسمومیت، فوراً به مراکز درمانی مراجعه کنید
علائمی مانند تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکمی، سرگیجه، گیجی و در موارد شدید نارسایی کبد و کلیه ممکن است از نیم ساعت تا ۲۴ ساعت پس از مصرف ظاهر شوند.
6-به توصیههای غیرعلمی و تجربی اعتماد نکنید
تشخیص خوراکی یا سمی بودن قارچ بر اساس تجربه یا توصیههای غیرعلمی میتواند بسیار خطرناک باشد.
نظر دهید